понеділок, 22 червня 2020 р.

АНКЕТА-ЗАЯВА НА АВТОПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ

   Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області повідомляє, що Пенсійний фонду України запровадив у тестовому режимі нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії через особистий електронний кабінет на веб-порталі е-послуг. 
  Бажаючим, які вирішили скористатись зазначеним сервісом, пенсія буде призначена автоматично після досягнення пенсійного віку з урахуванням всіх наявних в Пенсійному фонді даних без необхідності додаткових звернень та особистого відвідування сервісного центру Пенсійного фонду.
  Сервіс надає можливість надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно, без будь-яких часових обмежень. Зазначимо, що завчасно буде проведено опрацювання та, в разі необхідності, перевірку наданих документів. 
  Користувачу, який не є одержувачем пенсійних виплат та який авторизувався на Порталі ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), надається можливість сформувати та подати анкету-заяву на автопризначення пенсії, а саме: 
- заповнити атрибути анкети (загальні відомості; дані документу, що посвідчує особу; адреси проживання та реєстрації; дані щодо виплати пенсії та отримання пенсійного посвідчення); 
- додати скан-копії документів, які є обов’язковими для подання анкети-заяви та які користувач вважає необхідним надати до ПФУ для підтвердження його права на автоматичне призначення пенсії, та для визначення в автоматизованому режимі найбільш вигідного варіанту для призначення пенсії. Документи розподілено на групи для спрощення розуміння користувачем необхідності надання документів; 
- підписати анкету-заяву КЕП та надіслати її до органу ПФУ. 
    За результатами опрацювання анкети-заяви в ПФУ користувач на Веб-порталі отримує інформацію щодо стану її обробки та за даними анкети-заяви в автоматизованому режимі буде проінформований про настання права на призначення пенсії, включаючи дату такого призначення, та її розмір.