середу, 1 липня 2020 р.

ДУМАЙ ПРО МАЙБУТНЄ – ВИМАГАЙ ОФІЦІЙНУ ЗАРПЛАТУ ЗАРАЗ!

    Проблема легалізації трудових відносин та заробітної плати на сьогодні в Україні стоїть дуже гостро. Найчастіше тіньова зайнятість виникає тоді, коли суб’єкти господарювання не реєструють свою економічну діяльність, приймають на роботу працівників без оформлення трудових відносин, приховують заробітну плату, маскують трудові відносини під виглядом інших форм відносин. 
    На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 17.02.2020 №6698/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації ринку праці, впродовж червня-серпня 2020 року здійснюється інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері сільського господарства щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.
   Вкотре звертаємо увагу, що працівник не може приступити до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого органу та повідомлення Державної податкової служби про прийняття працівника на роботу в установленому порядку. 
  Страховий стаж безпосередньо залежить від офіційного працевлаштування. 
 Сплачувати страхові внески суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сфері сільського господарства, можливо: 
- уклавши договір добровільного страхування в Державній податковій службі; 
- зареєструвавшись як фізична особа-підприємець або самозайнята особа; 
- зареєструвавши селянське фермерське господарство. 
    Кожний працівник має право проконтролювати роботодавця за допомогою Веб-порталу Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua). Авторизувавшись за допомогою електронного цифрового підпису можливо в «Особистому кабінеті» переглянути інформацію про заробітну плату, перевірити факт сплати внесків та суму, з якої вони сплачені. 
   Шановні працівники, вже сьогодні дбайте про своє майбутнє!