понеділок, 22 червня 2020 р.

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

 Друга Світова війна кривавим смерчем прокотилася територією більшістю країн світу. А дата 22 червня 1941 року назавжди залишиться трагічною сторінкою історії України. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке назавжди залишиться в пам’яті людській. Чотири роки жахливих подій забрали життя більше десяти мільйонів українців. Кожна родина і кожна людина, незалежно від віку, статі та соціального стану, були втягнуті у жорстокий вир війни, а територія України стала одним із вирішальних плацдармів бойових дій.
  Гіркі спогади про те лихоліття не полишають нас, вони передаються від батьків до дітей, з покоління у покоління. Тому наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників. 
  Сьогодні ми згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборював перемогу та поліг смертю хоробрих на фронтах, в катівнях, таборах смерті. В цей день ми вшановуємо визволителів – фронтовиків, працівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав перемогу. Схиляємо голову перед вами, дорогі ветерани, за подароване мирне життя, за підняту з руїн і відбудовану країну. 
  Шановні добропільчани, у цей скорботний день віддамо шану всім загиблим та закатованим невинним людям та схилимо голови перед їх неоціненним подвигом. Вічна та світла пам’ять всім загиблим!