четвер, 2 липня 2020 р.

Держпродспоживслужба повідомляє...

  Добропільським районним управлінням, за участі Добропільського відділу поліції Покровського ВП ГУНП, органів місцевої влади протягом червня 2020 року здійснювалися заходи державного нагляду, моніторингові спостереження щодо відповідності вимогам та організації протиепідемічних заходів при роботі закладів торгівлі продовольчими товарами, закладів громадського харчування, агропродовольчих ринків.
   Всього здійснено за останній тиждень червня обстеження 23 закладів торгівлі, 12 закладів громадського харчування, семи ринків. Порушення протиепідемічного режиму були виявлені в продовольчому магазині «Олімп», кафе «Єдун» ФОП Тарасової А.В., в барі-закусочній ФОП Лінкіної В.В., маг. «Левада» ФОП Решетніков В.А. (с. Вірівка), фаст-фуді ФОП Чарушкіної та ринках ТОВ «ТБ «Будматеріали». Щодо виявлених недоліків керівникам установ надавалися пропозиції по усуненню порушень, в особливих випадках - органами поліції складались протоколи про адміністративні правопорушення. 
   В ході обстежень акцентувалась увага на перебуванні в закладах в засобах захисту як відвідувачами так і працюючими, дотримання режиму дезінфекції, соціальної дистанції та інше, згідно постанов Головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19» від 02.06.2020 № 32, «Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19» від 09.05.2020 № 17. «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19» від 06.06.2020 № 34. Дані постанови доводились до суб’єктів господарювання в ході проведеної інформаційно-роз’яснювальної роботи. 
   У разі виявлення порушень при повторних перевірках спеціалістами Держпродспоживслужби будуть ініціюватись позапланові заходи державного нагляду (контролю) з використовуванням заходів адміністративного примусу. 

                                                                         Адміністрація Добропільського районного 
                                                                         управління ГУ Держпродспоживслужби