пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

Святкування Дня краєзнавства


15 квітня в читальному залі Добропільської районної бібліотеки  відбулося краєзнавче свято. На святі були присутні Барлет Любов Василівна – керуюча справами Добропільської районної ради, Марченко Любов Олександрівна – голова громадської організації «Добре поле».
Наш район багатий талановитими працьовитими людьми, треба їх тільки помічати та відкривати для себе, саме цьому і був присвячений захід.
На святі в номінації «Громадська діяльність» вшанували тих, хто щоденно робить життя громади цікавішим і змістовнішим, заявив про себе добрими справами, є прикладом для мешканців села...
   Серед них – Криворучко В.П., який 6 років був головою первинної ветеранської організації села Мирне (Леніна), тричі депутатом Шилівської сільської ради. Він продовжує цікавитися життям села, є активним учасником багатьох заходів; Петро Смучок з села Новоукраїнка вміє самостійно вирішувати питання місцевого значення. За його ініціативою було відновлено електропостачання в бібліотеці, покращений стан дороги в селі та інше. На сьогоднішній день він є депутатом Святогорівської селищної ради; Лариса Стоноженко з села Ганнівка 28 років пропрацювали на посаді секретаря Ганнівської сільської ради. Обирається депутатом сільської ради з 1987 року і по теперішній час, що свідчить про велику довіру та повагу жителів села.
В номінації «Сузір’я талантів» були вшановані народні умільці. Васьковська Ірина – чудова вишивальниця, робить в’язані іграшки, прикраси з бісеру. Славиться картинами з бісеру Штець Анна. Кузьміна Катерина займається плетінням з паперових трубочок: вази, шкатулки, корзинки. У Яртемик Людмили гарні неповторні ляльки з природних матеріалів. Ляльки і тварини в стилі Тільда створює Іваник Наїля. Блашніков Сергій освоїв ремесло коваля, виготовляє ковані рамки для вишитих картин своєї дружини Блашнікової Олени, яка є знатною вишивальницею. Вишиті на її картинах квіти, тварини – ніби живі.
В номінації «Гармонія вірша» обрано Бровді Наталю, яка є прикладом людяності, чуйності, оптимізму. Вона пише вірші і це допомагає їй долати всі негаразди.
Напередодні свята в читальному залі організована надзвичайно різноманітна і цікава виставка виробів народних майстрів, які приймали участь у заході.
Завершилося свято традиційно врученням подяк і подарунків, які придбані за рахунок спонсорської допомоги ПрАТ «Глини Донбасу» (генеральний директор Ігор Ткач ) та ГО «Добре поле» (голова Любов Марченко).