суботу, 23 квітня 2016 р.

До Дня Землі



Сьогодні  голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна зустрічала на території району представників обласного відділення Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національної організації скаутів України», розташованих в Покровському районі  (в минулому –Красноармійський). 
Одним з головних напрямків роботи цієї організації – збереження і охорона навколишнього природного середовища. Очолює організацію Клімова Наталя Василівна.

Зустріч відбулась на території заказника місцевого значення «Гектова балка». Статус заказника балка має з 1995 року, а в  2001 році Ровний Валерій Григорович (на той час голова райдержадміністрації), враховуючи унікальність місцевості, де росте більше десятка рослин, занесених в Червону книгу, флористичний склад рослин налічує близько 300 рослин, ініціював облаштування  заказника, будівництво на його території екологічного музею.  В цьому ж році було закладено камінь з табличкою і розпочато роботи по будівництву музею. 
Півонія вузьколистна (воронець) дуже рідкісна рослина. На території району вона росте тільки в окремих місцях, а період її масового цвітіння  - тільки  10 днів наприкінці квітня, або на початку травня, в залежності від погодних умов.
Кожен рік в період цвітіння сюди приїжджають сотні людей звідусіль полюбуватись на красу степу.
А гості сьогоднішні приїхали не тільки подивитись. З собою вони привезли мішки, куди будуть збирати сміття. Такі екологічні акції не вперше проводяться громадською організацією. В цей раз до них приєднались члени екологічного гуртка Никанорівської школи.
Звіт про підсумки акції юні екологи обіцяли доповісти по закінченню.
В ході спілкування визначили подальші спільні дії тепер дружніх екологічних об’єднань Покровського та Добропільського районів.