пʼятниця, 19 серпня 2016 р.

«Єдине людство»: Всесвітній День гуманітарної допомоги





       Сьогодні, 19 серпня, у всьому Світі відзначається День гуманітарної допомоги. Цей день було проголошено пам’ятною Генеральною Асамблеєю ООН 11 грудня 2008 року. Дата обрана в пам’ять про жертв, які загинули у 2002 році в Багдаді під час вибуху в штаб-квартирі ООН.
     В XXI столітті світ захлиснула хвиля озброєних конфліктів і терактів. Війна у Сирії, збройний конфлікт на Сході України, громадянська війна у Лівії та Ємені, терористичні акти у США, Франції, Бельгії, Туреччині.  Міжнародні гуманітарні організації і місії рятують життя мирних людей по всьому світу. Їх працівники і волонтери, ризикуючи власним здоров’ям, доставляють мешканцям постраждалих територій харчі, воду, медикаменти, предмети першої необхідності, електрогенератори тощо.
     19 серпня всі держави віддають шану тим, хто самовіддано працює на благо інших людей. Ця пам’ятна дата покликана привернути увагу громадськості до роботи гуманітарних організацій та поширити знання про гуманітарне співтовариство.
   Цього року Всесвітній День гуманітарної допомоги проходить під гаслом «Єдине людство».
       Добропільська районна рада висловлює велику подяку громадським організаціям «Добро»  (керівник Володимир Орос) та «Ми є» (керівник Сергій Калінин) за плідну співпрацю і наданні мешканцям Добропільського району гуманітарної допомоги.