пʼятницю, 19 серпня 2016 р.

До Дня пасічника



       19 серпня – День Яблуневого Спаса в Україні.
В цей же день  пасічники відзначають своє свято. Немало  наших земляків-селян займаються бджолярством. Сьогодні наша розповідь про одного з них.
  В селі Криворіжжя проживає родина Гоцалюків. Багато років тому доля привела їх з Волині на Донеччину. Голова родини  займається бджолярством, і збирає не тільки мед, а ще й використовує лікувальні властивості бджіл. По-сучасному це звучить як апітерапія (сон на вуликах).
    Павло Степанович змайстрував спеціальну споруду над вуликами, де можна лягти і отримати релакс від гудіння бджіл та насолодитися аромотерапією.
Користується цим не тільки родина, але й всі бажаючі. Павло Степанович говорить, що дружина забула що таке гіпертонія та й він сам позбувся хвороби.
    
    Є ще одне хоббі у господаря. Він з гордістю показує свою плантацію табаку. Всюди на подвір’ї  можна побачити низки листя табаку. Одні ще тільки зібрані, інші вже посушені, а деякі вже у вигляді цигарок, які сам виготовляє Павло Степанович.
               Прилад для виготовлення цигарок сконструював сам. Господар визнає, що куріння шкідливе для здоров’я, але куріння власноруч вирощеного табаку вважає менш шкідливим.
      Доки є такі господарі, українське село буде жити.