вівторок, 20 грудня 2016 р.

Зарплата в «конверті»? Подумайте про наслідки...



Своєчасна та повна сплата пенсійних внесків, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця.  Кожен громадянин повинен мати інтерес у легалізації заробітної плати та офіційному працевлаштуванні, адже це – запорука соціальної підтримки громадянина в будь-який час.
Шановні громадяни, одержуючи зарплату в «конверті», Ви позбавляєте себе соціальних гарантій, гідної пенсії, оплати лікарняних, допомоги по безробіттю тощо.
Слід зазначити, що для роботодавців передбачена відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків та порушення норм законодавства щодо нарахування і виплати заробітної плати. Так, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору; оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час; виплату заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податків, - загрожує штрафом у розмірі 30 мінімальних зарплат (з 01.12.2016 pозмір мінімальної зарплати – 1600 гривень), встановлених законодавством на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення (з 01.12.2016 складає 48000 гривень).
Добропільська ОДПІ наголошує, що кожен працюючий громадянин має стати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин, інакше це сприятиме розвитку тіньових схем ухилення від сплати роботодавцями податків, і в результаті – відсутності  стабільних надходжень до бюджету.
Якщо Вам стали відомі факти порушення трудового законодавства, свої повідомлення можете направляти на електронну пошту Добропільської ОДПІ (Dn07.official@sfs.gov.ua) або залишати у  скриньках довіри, які знаходяться у Центрах обслуговування платників Добропільської ОДПІ (м. Добропілля, пров. Європейський, 4) та Олександрівського відділення Добропільської ОДПІ (смт. Олександрівка, пл. О. Невського, 3).               
Джерело:Добропільська  ОДПІ ГУ ДФС  у Донецькій області