пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

На Донеччині розпочався місячник облаштування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота»

 
     З 1 по 30 квітня за щорічною традицією, яка триває з 2007 року, у містах, районах та об’єднаних територіальних громадах Донецької області будуть проводитися заходи в рамках Всеукраїнського місячнику «Спорт для всіх – спільна турбота».
    Цілями місячнику є підготовка спортивної бази до весняно-літнього періоду, приведення в належний стан спортмайданчиків. Особлива увага приділятиметься технічному стану спортивних споруд – у разі виявлення недоліків будуть проводитися відповідні ремонтні роботи.

    Під час проведення місячника планується впорядкувати спортивні майданчики за місцем проживання, у місцях масового відпочинку населення та спортмайданчики, які знаходяться на балансі навчальних закладів. Участь у заході беруть різні верстви населення, органи місцевої влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації усіх форм власності, органи самоорганізації населення, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Залучаються кошти місцевих бюджетів та позабюджетні кошти.
      Координацію заходів з організації місячника на Донеччині здійснюють управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації та Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», безпосередньо на місцях – органи управління фізичною культурою і спортом виконкомів міських рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій спільно з міськими і районними центрами «Спорт для всіх».
    Яскравою відмінною рисою проведення місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» в регіоні в поточному році має стати масове облаштування нових спортмайданчиків з тренажерним обладнанням. Нагадаємо, з нагоди 85-ї річниці Донецької області в містах та районах будуть встановлені 200 спортмайданчиків з тренажерним обладнанням. Цей проект, як і створення на Донеччині 85-ти спортмайданчиків зі штучним покриттям (42х22 м), здійснюватиметься за ініціативи голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік.
    Запрошуємо долучитися до місячника облаштування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота» всіх, хто небайдужий до здорового способу життя і рухової активності! Власними руками ми створюємо для себе умови для щоденних занять фізичною культурою та спортом!