пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

НАРАДА З ПИТАНЬ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ


06.04.2017 за участі керівництва Добропільського району,  сільських, селищного голів відбувся інформаційний день з питань впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації.
На даний захід було запрошено керівників сільськогосподарських підприємств, керівників установ та організацій району,  представників Добропільської та Білозерської міських рад, громадськість району.
Директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Биченко Людмила Анатоліївна проінформувала учасників наради щодо стану децентралізації в Україні і, зокрема, у Донецькій області.

На прикладі створених громад розповіла про фінансову, інформаційно – просвітницьку, організаційну, методичну підтримку державою добровільного об’єднання територіальних громад, надання коштів у вигляді субвенцій на формування інфраструктури згідно з планом соціально – економічного розвитку такої територіальної громади, а також про реалізацію проектів в Шахівській громаді (створення опорної школи, будівництво центру безпеки тощо).
Від загальної інформації перейшли до обговорення процесу та варіантів об’єднання громад в Добропільському районі та можливого внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Донецької області, виходячи з економічного обґрунтування, відповідності законодавству, кадровому та ресурсному потенціалу громад.
Людмила Биченко наголосила на необхідності об’єднання відповідно до діючого законодавства, а також зазначила, що територіальні громади, які вирішили об’єднатися без урахування затвердженого Кабінетом Міністрів Перспективного плану формування територій громад не гарантується надання статусу спроможних та отримання відповідних повноважень і прямих міжбюджетних відносин з Державним бюджетом.
Перед присутніми виступили голови районної ради та райдержадміністрації.
У обговорені висловили свої пропозиції щодо об’єднання сільські голови та представники міської ради.