середу, 3 травня 2017 р.

Перебування делегації Ковельського району. День другий.



Другий день перебування гостей з Ковельщини розпочався в Святогорівському будинку культури на засіданні молодіжного мобільного арт-кафе Святогоріської ЗОШ. Тема засідання «Значення рушника у житті української людини» була вибрана невипадково. Директор школи Світлана Дудушко разом з ініціативною групою «Добра компанія» взяли участь у проекті UNIСEF та виграли обладнання для заняття вишивкою, малюванням, плетінням зі стрічок. І з’явилася ідея вишити рушник для школи. Розробили схему і під керівництвом вчителя трудового навчання Марини Шаданії та місцевої майстрині Марії Романів вишили перші хрестики на майбутньому рушникові. До цієї справи долучилися і гості з м. Ковеля. Вони також презентували волинські рушники.

Після цього всі разом висадили квіти біля будинку культури в рамках акції «Квітуче село».
Дуже продуктивним виявився круглий стіл на тему «Децентралізація та обмін досвідом». На круглому столі були присутні голова Шахівської громади Володимир Кучеріненко, директор Шахівської ЗОШ I-III ступенів Галина Лягуша, Добропільський сільський голова Анна Павлова, громадські активісти смт Святогорівка. Перед початком зустрічі голова Ковельської районної ради Андрій Броїло вручив подарунки дітям учасників АТО з Шахівської об’єднаної громади та Добропільської сільської ради. Андрій Петрович розповів, як проводиться реформа децентралізації в Ковельському районі. У них створено 6 об’єднаних громад та ще 7 сільських рад не визначилися з об’єднанням. Голова Шахівської громади Володимир Кучеріненко цікавився, як співпрацює районний відділ освіти та методичний кабінет з школами об’єднаних громад. Він розповів гостям, які проблеми існують в його громаді і ці проблеми виявилися однаковими для всіх громад. Керівництво Ковельського району запропонувало Володимиру Кучеріненко зустрітися з однією з кращих об’єднаних громад Ковельщини для обміну досвідом.

Продовжили знайомство з Добропільським краєм в Золотоколодязькій сільській раді. Сільський голова Тетяна Сидоренко зустрічала гостей запашним караваєм. Вона розповіла про те, чим живе сільська рада, як проводяться роботи по благоустрою. Присутні відвідали будинок культури, музей історії села Золотий Колодязь. Завідуючий будинком культури Володимир Борисюк провів цікаву екскурсію залами музею. Голова делегації Андрій Петрович Броїло залишив схвальний відгук в Книзі почесних гостей. Закінчилось перебування делегації Ковельщини в Золотоколодязькій сільській раді відвідуванням глино-добувного підприємства.
Добропільська районна рада щиро вітала шановних гостей на Донеччині, яка відзначає 85-річчя свого створення. Відбувся черговий обмін між географічно протилежними областями України культурними традиціями, професійним досвідом. Ця зустріч також допомогла в розвінчуванні навіяних пропагандою стереотипів. Сподіваємося на подальшу співпрацю з громадами Ковельщини.
Дякуємо Центру культурного менеджменту за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії за надану можливість співпраці з різними регіонами країни завдяки «Програмі національного обміну».