середу, 3 травня 2017 р.

В колі "Веселої родини"

    Сім'я та родина - найдорожче, що є у житті кожної людини. Рідні та близькі люди завжди поряд і в радості, і в біді.
     1 травня 2017 року у Вірівському сільському будинку культури, по-справжньому затишним та душевним, видався традиційний районний фестиваль родинної творчості «Весела родина», який проходив уже втретє. Тому це ще одна чудова нагода побути в колі сім'ї та весело і з користю провести час.
   Метою фестивалю є виховання любові, поваги до найближчих людей – батьків, підтримка, збереження родинних традицій, формування духовних цінностей, а також підвищення ролі суспільного та сімейного дозвілля.

  У фойє Вірівського сільського будинку культури була розміщена виставка народних умільців – витвори власного мистецтва продемонстрували родини Зоненко (с.Володимирівка), Гайдук (с.Криворіжжя), Шевченко (с.Шевченко), Новицька-Дігтяр (с.Камянка), Карабут (с.Мирне).
Без пісні як на Україні, так і в родинах наших учасників не обходиться жодне свято. Пісня - душа кожної сім’ї, яка зігріває у важку хвилину, допомагає у роботі, веселить. Хочеться, щоб ми, діти, пам’ятали, шанували своїх батьків. А шанувати - це значить любити їх, бути вдячними, турбуватися про них, допомагати їм в усьому, ділити з ними і радощі і труднощі.
   11 творчих родин та майстерних виконавців, від наймолодших до дуже шанованих бабусь й дідусів, змагались у виконанні народної пісні.
      Гран-прі одержала родина Міщенко із с-ща Світле за пісню «Ми – українці», а переможцем в номінації декоративно-ужиткове мистецтво стала родина Шевченко з с-ща Шевченко. Не раз у залі вдячні глядачі скандували: «Браво!». Бо й сама атмосфера, і виконавська майстерність абсолютної більшості конкурсантів спонукали до думки, що багата наша земля на таланти, на «таланти мого роду»… Словом, були сімейні дуети, тріо, дуети кумів. Учасники дивували своїми вокальними, музичними, акторськими талантами.
     Кожен із учасників фестивалю був нагороджений дипломом в різних номінаціях. Чудові подарунки отримали від ПРА «Глини Донбасу», головного спонсора глинодобувних підприємств ПАТ «Веско», ПАТ «Дружківське рудоуправління», ПрАТ «Огнеупорнеруд», голови ГО "Добре Поле" Любов Марченко.
      Звичайно, жодне свято на нашій Добропільській землі не проходить без шанованих гостей. До кола нашої великої родини цього дня приєдналися делегації із Ковельського району Волинської області на чолі з головою районної ради Броїло Андрієм Петровичем та  з Межівського району Дніпропетровської області на чолі з начальником відділу культури і туризму Кропив’янською Людмилою Іванівною.
      Порадували своїми виступами й гості - сімейний дует «ЛаНа», зразковий хореографічний колектив «Натхнення» та незабутнє враження на багатьох справила творча родина Каверіних, яка представила свої вироби декоративно-ужиткового мистецтва.
     Всі глядачі отримали незабутнє враження, багато позитивних емоцій, відчули радість та захоплення.
      Маємо надію, що наступного року до фестивалю залучиться ще більше сімей і ми відкриємо нові таланти в нашому районі.









Джерело: Відділ культури і туризму Добропільської РДА