четвер, 22 червня 2017 р.

Спорт для всіх



   В рамках відзначення 85-ї річниці Донецької області реалізовується проект щодо облаштування 200 спортивних майданчиків з антивандальним тренажерним обладнанням для розвитку масового спорту в містах та районах області. Реалізація цього проекту здійснюється за ініціативи голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік. Придбання майданчиків здійснюється за рахунок обласного бюджету, їх встановлення – за кошти місцевого бюджету або спонсорські кошти. Комплект майданчика складається з 9 тренажерів, вартість якого становить 59875,0 грн. 
   Такого роду тренажери поєднують в собі ряд переваг. По-перше – це популяризація здорового способу життя, по-друге – абсолютно безкоштовні заняття на свіжому повітрі, залучення широких верств населення до занять фізичною культурою та спортом. Такі майданчики з’являться в Світлівській, Криворізькій сільських радах та Святогорівській селищній раді.

     На даний момент майданчик встановлено в Святогорівській селищній раді. Ініціативу облаштування спортивного майданчика взяла в свої руки директор школи Дудушко Світлана,  залучивши вчителя фізичної культури Стаценка Федора та молодь селища – Ордухоняна Артема, Крекера Миколу, Шевченка Олександра, Савостьянова Сергія, Трембу Іллю, Могилу Єгора, Шматька Романа та Шматька Івана. Долучився до роботи  і депутат Святогорівської селищної ради Виниченко Леонід та жителі селища – Дрога Сергій та Держак Віктор.
  Отак спільними зусиллями в селищі з`явився спортивний об’єкт. Дуже добре, що керівництво області та райдержадміністрації підтримує розвиток спорту в  Добропільському районі.