понеділок, 3 липня 2017 р.

Фермери Донеччини отримають підтримку від облдержадміністрації



     У Донецькій області сформована програма розвитку сільських місцевостей на 2018 – 2020 роки, яка передбачає всебічну підтримку малих та середніх господарств. Про це під час колегії Донецької облдержадміністрації заявив в.о. директора департаменту розвитку сільської місцевості, впровадження реформ та агропромислового комплексу Олександр Дзигім.

     За його словами, основними методами стимулювання розвитку фермерських підприємств стане пряма фінансова підтримка, часткова компенсація збитків та обмін досвідом між фермерами Донеччини та Дніпропетровської та Львівської областей, які показують найкращі результати врожайності та запроваджують нові методи збору, обробки та зберігання продукції.
«Значним кроком для розвитку наших сіл є долучення до програми «Український донецький куркуль». Наразі 13 підприємців отримали гранти, ще п’ятеро подали заявки на компенсацію відсотків за кредитами. Ми продовжимо популяризувати цю програму для створення нових підприємств, а відтак і робочих місць», – підкреслив Олександр Дзигім.
     Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський підкреслив, що село зберігає справжній український дух. Тому місцева влада має підтримувати фермерів, при цьому контролювати використання земель. Також він наголосив, що для стійкого соціально-економічного розвитку села фермери мають отримувати 30-40 тисяч гривень прибутку з гектара, що потребує залучення нових знань.
   Джерело:Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.