вівторок, 18 липня 2017 р.

Хроніки обласних новин



     Управлінням у справах сім’ї та молоді спільно з департаментом фінансів, юридичним управлінням  та центром інформаційно – методичного забезпечення дитячого оздоровлення та відпочинку Донецької області  з метою захисту прав дитини на оздоровлення  запроваджено Проект «Гроші ходять за дитиною» щодо часткового відшкодування вартості дитячої путівки до дитячих здравниць Донецької області.

    «Гроші ходять за дитиною» – Це новий вид соціальної допомоги сім’ям з дітьми   щодо здешевлення вартості  путівки на оздоровлення дітей за рахунок консолідованої участі  місцевих бюджетів всіх рівнів(облбюджета та бюджетів міст та районів) за участю батьків, роботодавців,  профспілкових, благодійних організацій щодо часткового відшкодуванні вартості путівки  для дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми.
      Базовою основою цього проекту є один прожитковий мінімум для неповнолітньої особи у віці від 6 до 18 років  встановленого Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (1689 грн. станом на 01.01.2017 року).
      На реалізацію проекту додатково виділена Субвенція  з облбюджета в розмірі 7688,3 млн.грн та кошти з бюджетів міст, районів в розмірі 7688,3 млн.грн. та обсяг часткового відшкодування вартості путівки за рахунок бюджетів підприємств, профспілок та батьків у розмірі 31964,0 млн.грн.

Додаткові матеріали:

Джерело:Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА.