вівторок, 18 липня 2017 р.

Рятувальники турбуються про збереження цілісності лісопаркових насаджень

    У спекотні літні дні різко зростає кількість пожеж у лісових масивах та паркових зонах. Причини цих пожеж різні, проте найчастіше саме людська халатність та безвідповідальность, що виявляється у кинутому недопалку, залишеному без догляду чи погано загашеному багатті, призводить до трагедії. Саме тому представники ДСНС постійно проводять різноманітні профілактичні заходи серед населення з метою недопущення лісових пожеж.
   17 липня рятувальники 19-го Державного пожежно-рятувального загону спільно із представниками Білозерського лісництва провели профілактичний рейд по заповідній зоні із хвойними лісосмугами «Гектова балка», щодо попередження пожеж у лісах та правил безпечного відпочинку влітку.
Рейдовики зазначили, що головним в охороні лісів від пожеж є суворе додержання відпочиваючими правил поведінки в лісах, особливо в зелених зонах міст і робітничих селищ. Усі, хто буває в лісі, повинні знати правила гасіння пожежі.
    При виникненні низових пожеж вогонь збивають гілками листяних порід, засипають землею, заливають водою або спеціальними розчинами хімічних препаратів, плугами проводять мінералізовані смуги і таке інше. Щоб зупинити верхову пожежу, необхідно зробити протипожежний розрив. Кожен, хто помітить вогонь у лісі, повинен негайно вжити заходів для його гасіння; якщо зробити це власними силами неможливо, слід повідомити лісову охорону, пожежно – рятувальну частину.
  Для кращого запам’ятовування основних правил безпеки життєдіяльності представники Служби порятунку роздали людям тематичні листівки.