четвер, 17 серпня 2017 р.

Хроніка обласних новин

    19 серпня в місті Краматорськ на спортивній базі в парку «Сад Бернацького» буде проведено щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення.
   Урочисте відкриття заходу відбудеться о 09:00 на новому футбольному полі зі штучним покриттям у «Саду Бернацького» (за адресою: вулиця Конрада Гампера, 2П). Безпосереднє тестування проходитиме на майданчику для занять воркаутом та бігових доріжках стадіону «Авангард».
   Участь у заході візьмуть працівники Донецької обласної державної адміністрації (управління з питань фізичної культури та спорту, служба у справах дітей, департамент екології та природних ресурсів, департамент агропромислового комплексу та розвитку сільських територій,) та обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості (школа вищої спортивної майстерності, обласний лікарсько-фізкультурний диспансер, Донецький регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», обласний центр фізкультурно-оздоровчої роботи, Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів, Донецька обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з боксу, обласна дитячо-юнацька спортивна школа для дітей-сиріт, обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа Донецької обласної організації всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України).

    Оцінювання фізичної підготовленості проводитиметься за різними віковими категоріями: здобувачі вищої освіти (18-20 років), особи зрілого віку: 21-25 років, 26-30 років, 31-35 років, 36-40 років, 41-45 років, 46-50 років, 51-55 років, 56-60 років, 61-70 років.
Система тестування для категорій учасників складається за такими видами випробувань (тестів): витривалість (рівномірний біг на 1000 м, 1500 м, 2000 м, 3000 м, хв., сек.), сила (згинання і розгинання рук в упорі лежачи на підлозі, підтягування на перекладині, піднімання тулуба всід за 1 хв., стрибок у довжину з місця, ривок гирі, присід), швидкість (біг на 30 м, 60 м, 100 м), спритність (човниковий біг 4х9 м), гнучкість (нахили тулуба вперед з положення сидячи).
    Для учасників віком від 21 до 70 років будуть зараховуватися додаткові бали за розрахунок індексу маси тіла (за формулою: I = m/h2, де: m – маса тіла в кілограмах, h – зріст у метрах).
    Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у висвітленні заходу!