пʼятницю, 18 серпня 2017 р.

У МВС хочуть змінити ціну на заміну водійського посвідчення



 У Міністерстві внутрішніх справ підготували постанову про зміну ціни на заміну водійського посвідчення. Про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, пише 112.
Наразі заміна водійського посвідчення в Україні коштує 201 грн плюс комісія банку. «Свого часу дуже дивно розраховували собівартість: у неї не закладали витрати на логістику, на зарплати. Тобто всі супутні витрати, які несе державна установа, не враховано і покриваються з держбюджету», – зазначив він.

Криклій пояснив, що зрештою виникла соціальна несправедливість.
«Не всі мають транспортні засоби і водійське посвідчення і, відповідно, не користуються нашими послугами. А більш заможні верстви населення, які частіше реєструють, перереєстровують, змінюють водійські посвідчення, роблять це фактично за рахунок соціально малозабезпечених верств населення, які, по суті, оплачують можливість того, щоб вони отримували це все за дуже низькою ціною. У нас на сьогодні одні з найнижчих цін в Європі, а за деякі адмінпослуги – у світі», – наголосив він.
«У нас є проект закону, який ми будемо пропонувати, щоб саме цю соціальну несправедливість трохи вирівняти. Конкретніше поки не буду озвучувати», – додав Криклій.