вівторок, 28 листопада 2017 р.

Крок до екологічної безпеки



Ще в 1986 році в селі Добропілля побудовано очисні споруди, але з часом обладнання застаріло і споруда перестала виконувати свої функції. Тому голова VI скликання Юрій Кравченко ще в 2012 році розпочав роботи щодо розробки проекту по реконструкції споруди. Але стан здоров’я не дозволив йому втілити в життя свої плани.

Новообраний Добропільський сільський голова Анна Павлова разом з депутатами, активістами села вирішили продовжити цю роботу і після доопрацювання проекту, проведення тендеру підприємство ТОВ «ЛЕНД ГРУПП» розпочало роботу.
Сьогодні 28.11.2017 р. жителі села Добропілля стали учасниками урочистого відкриття очисних споруд. З цією приємною подією громаду привітав голова Донецької облдержадміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, який відзначив, що від кожного з нас залежить якість життя на селі. Він запропонував сільському голові взяти за приклад у вирішенні питань благоустрою село Немиринці Житомирської області, де він народився. Анна Іванівна прийняла цей виклик. В найближчий час вона  планує втілити в життя не менш масштабний проект - створення та облаштування паркової зони, яка знаходиться на території міста Добропілля і належить Добропільській сільській громаді.
Далі гостям було продемонстровано, як працюють очисні споруди.
На заході були присутні заступник голови  Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський, директор департаменту екології та природніх ресурсів облдержадміністрації  Сергій Натрус, представник ТОВ «ЛЕНД ГРУПП» Віталій Зятін, генеральний директор ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» Юрій Чередніченко, керівництво райдержадміністрації та районної ради.
Дуже приємно, що Добропільська сільська громада однією з перших долучилася до вирішення екологічних проблем регіону.