середу, 29 листопада 2017 р.

Надходження податку на доходи фізичних осіб від платників - є одним з основних джерел доходів бюджету



За десять місяців 2017 року спрямована платниками Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області до зведеного бюджету країни сума податку на доходи фізичних осіб перевищила відмітку у 318,4 млн. гривень. В порівнянні з минулорічними показниками надходження від сплати зазначеного податку збільшились на 19,6 млн гривень.
Майже 29 % сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору, а саме  93,8 млн гривень, спрямовано до Державного бюджету країни, лише у жовтні  цей показник склав 9,5 млн гривень.
Відповідно 71% від загальної суми надходжень, або 237,1 млн грн,  залишились в розпорядженні місцевих бюджетів, і це значна підтримка у фінансуванні місцевих громад для розвитку та благоустрою регіону.
Податок на доходи фізичних осіб безпосередньо залежить від розміру заробітної плати, яку офіційно отримують працевлаштовані працівники. Тому фахівцями фіскальної служби постійно проводиться робота з питань легалізації трудових відносин, проведення комплексу контрольно-перевірочних заходів з метою збереження державних соціальних гарантій для громадян.