середу, 10 січня 2018 р.

ПОРЯДОК ТА СТРОКИ РЕЄСТРАЦІЇ НОВОНАРОДЖЕНОГО



       Добропільський районний відділ реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області нагадує молодим батькам, що зареєструвати народження дитини в органі державної реєстрації актів цивільного стану необхідно невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини. Невиконання цього обов’язку є підставою для покладення відповідальності, встановленої законом відповідно ст. 144 Сімейного кодексу України.
         Несвоєчасна без поважних причин реєстрація батьками народження дитини тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян відповідно частини 2 ст.212’ Кодексу про адміністративні правопорушення.
Реєстрація народження дитини провадиться державним органом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем народження дитини або за місцем проживання її батьків чи одного з них.
       До відділу державної реєстрації актів цивільного стану необхідно надати:
- паспорт(и) або паспортні документи батьків,
- свідоцтво про шлюб,
- медичне свідоцтво про народження.
       Державна реєстрація новонародженого проводиться у місті Добропіллі районним відділом ДРАЦС у приміщенні за адресою: вул. Першотравнева, 83.
       Майбутнім батькам нагадуємо, що працівниками відділу здійснюється прийняття документів та видача свідоцтва про народження дитини у пологовому будинку за заявами породіль.
      Для державної реєстрації народження необхідно визначитись з іменем дитини та надати наступні документи:
- паспорт матері,
- паспорт батька,
- свідоцтво про шлюб батьків,
- медичне свідоцтво про народження дитини. 

                                                            
Джерело:  Добропільський районний відділ державної    реєстрації    актів цивільного   стану     Головного територіального   управління юстиції    в   Донецькій  області.