середу, 10 січня 2018 р.

Робоча нарада з реорганізації медичного закладу



Сьогодні відбулося засідання робочої групи з питань реорганізації (перетворення) комунального лікувально-профілактичного закладу «Добропільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» в комунальне некомерційне підприємство «Добропільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Добропільської районної ради». Склад робочої групи затверджено розпорядженням голови районної ради від 29.12.2017 за №173. Голова робочої групи Ірина Стрепоченко проінформувала присутніх про те, що Добропільський район долучився до впровадження медичної реформи.
       Основне завдання на перше півріччя 2018 року – реорганізувати заклади ПМД з бюджетних установ на комунальні некомерційні підприємства. Першими кроками по втіленню реформи повинні бути: комп’ютеризація, підключення до електронної системи здоров’я, проведення матеріально-технічного забезпечення закладів у відповідність до Табелю технічного оснащення, забезпечення ПМД у вихідні дні та початок активного інформування та підписання з пацієнтами Декларації про вибір сімейного лікаря.
Наталя Перекотій запропонувала винести питання про реорганізацію закладу на чергову сесію 23 лютого. В ході обговорення було озвучено і іншу пропозицію - розпочати роботу з рекомендованих МОЗ кроків та вивчити досвід інших районів з цього питання.
Керівництву КЛПЗ були дані доручення опрацювати зауваження і отримати консультації з деяких питань в обласному департаменті з охорони здоров’я.
Найближчим часом буде розпочата інформаційно-роз’яснювальна робота для мешканців району щодо підписання декларацій з сімейними лікарями.