пʼятниця, 9 березня 2018 р.

Хроніка обласних новин

   6 березня 2018 року під час робочого візиту до м. Бахмут керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський ознайомився з проектом впровадження медичної інформаційної системи – як частини всеукраїнської системи е-Health. Це пілотний проект, реалізація якого дозволить автоматизувати діяльність лікувально-профілактичних закладів, впровадити електронний документообіг (електронну картку пацієнта, електронний рецепт), розвивати телемедицину та оперативно інформувати пацієнтів.

  На практиці, до прикладу, це виглядатиме так: лікар швидкої допомоги, поки їде на виклик, вже матиме можливість ознайомитися з електронною карткою пацієнта, щоб знати, з чим він матиме справу на місці; пацієнт зможе записатися на прийом до лікаря, не виходячи з дому, і багато чого іншого.
 «Наразі у Бахмуті проект знаходиться на завершальній стадії впровадження: –  вже створена єдина апаратно-мережева інфраструктура, що об’єднала усі лікувальні заклади міста, створена серверна система з можливістю резервного зберігання інформації. Після впровадження щонайменше три місяці система буде адаптовуватися, а у червні вона повністю запрацює», – наголосив керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.
  Як зазначив очільник області – місто Бахмут є першим на Донеччині, де запроваджено таку систему, а Донеччина зараз – перша та провідна по всій Україні у впровадженні електронної медицини.





  Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.