неділю, 11 березня 2018 р.

Кобзарю, знов до тебе я приходжу

   В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю та славою. Таким самородком у  українців є  Т. Г. Шевченко.

    9 березня Шилівська сільська бібліотека разом з громадою села Юр'ївки вшанувала пам'ять великого поета. Біля постаменту Т. Г. Шевченка найменші відвідувачі бібліотеки читали вірші Кобзаря, завідуюча Кам'янським сільським будинком розповіла про нелегку долю письменника.

  На заході виступили сільський голова Гайдоба В.П. та директор  ПАТ ім. Т. Г. Шевченка Батицький В.М., які розповіли, звідки взявся цей постамент у селі, завдяки працюючим багато років потому прорабу Гайдобі П.П. та гідроінженеру Мандрику П.В., які привезли бюст поета з тоді діючої  шахти Шевченка, що на Покровщині. Ще, як стало  відомо, якщо враховувати усю Україну, саме найбільше пам'ятників, назв сел та вулиць з ім'ям поета у нас на Донеччині. 
   Після того, як усі присутні поклали квіти до постаменту Великого Кобзаря,  бібліотекар запросила усіх до музею, який знаходиться на другому поверсі контори ПАТ ім. Т. Г. Шевченка. У музеї цілий стелаж виділений творчості поета, вишиті картини з його портретом, подарені місцевими жителями. Тут бібліотекарем проведено бібліомікс "Шляхами великої долі", який розкрив талант Тараса Григоровича, як художника.