понеділок, 12 березня 2018 р.

НА ТЕРИТОРІЇ РАЙОНУ З`ЯВЛЯТЬСЯ НОВІ ЛАНДШАФТНІ ЗАКАЗНИКИ МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ



ІЗ СЕСІЙНОЇ ЗАЛИ


     Рішеннями сесії районної ради від 23.02.2018 № VІI – 24/32, VІI – 24/33 депутати районної ради надали згоду на оголошення відповідних територій ландшафтними заказниками місцевого значення «Золотий байрак» і «Криворізьке».
   Перший із цих об’єктів знаходиться північніше дороги між с. Золотий Колодязь та Веселе Добропільського району. Землекористувачем вказаної території є Золотоколодязька сільська рада. Вказана територія відноситься до непридатних для ведення сільського господарства земель» (площа 32,1 га).

   Об’єкт являє собою степову балку, що впадає в долину річки Грузька, яка відноситься до басейну Сіверського Дінця. Також ділянка має велике водоохоронне та ґрунтозахисне значення.
   Інший заказник розміщено на захід від с. Криворіжжя Добропільського району Донецької області. Територія представлена руслом та заплавою ріки Бик, а також цілинними степовими і лучними ділянками вздовж цього русла (площа 280 га землі сільськогосподарського призначення та землі водного фонду Криворізької сільської ради). Має велике ґрунтозахисне та водоохоронне значення..
   В 2017 році зазначені території вивчалися фахівцями Національного університету «Києво-Могилянська академія», науковцями відділу моніторингу та охорони тваринного світу Інституту зоології імені І.І. Шмальгаузена і надано наукове обґрунтування необхідності створення ландшафтних заказників місцевого значення «Золотий байрак» і «Криворізьке».
   Сесіями Криворізької і Золотоколодязької сільських рад відповідними рішеннями також надано згоду на оголошення зазначених територій ландшафтними заказниками місцевого значення.