неділю, 14 серпня 2016 р.

Дню будівельника присвячується


         Добре пам’ятає Добропільський край цього чоловіка, з яким пов’язано чимало важливих подій Доброго Поля. Саме йому 15 серпня 2000 року Указом Президента України було присвоєно звання «Заслужений будівельник України» за вагомий особистий внесок у спорудження  об’єктів промислового, цивільного і соціально-культурного призначення, підвищення ефективності будівельного виробництва.  Це – Еміль Анатолійович КОЛОМІЙЦЕВ, ветеран праці, Почесний громадянин Добропільського району.
        Ще змалку батько-шахтобудівельник вчив сина будівництву. Наслідуючи батька, Еміль по закінченню школи вступив до гірничого технікуму у м. Єнакієве, а отримавши спеціальність техніка-будівельника, розпочав свою трудову діяльність у Добропіллі. Брав участь у спорудженні тоді першої двоповерхової будівлі у місті-готелю. Потім служба у складі радянських військ в Німеччині, навчання в Донецькому політехнічному інституті. І вже інженером-будівельником, загартований службою в армії, юнак знову повертається  у Добропілля.
     Так сплинуло 10 років роботи в будівельних організаціях міста. Еміль Анатолійович  згадує основні будівлі, в спорудженні яких брав участь. Це тролейбусне депо, профілакторій, стадіон у місті Добропілля, адміністративна будівля Білозерської лікарні, спортзал у Білицькому та інші споруди. У 1975 році Еміль Коломійцев був переведений на роботу в міжколгоспне обласне об’єднання, потім робота на посадах голови міжколгоспбуду, райагробуду. Саме в цей період інтенсивно велось будівництво тваринницьких комплексів в селах Никанорівка, ім. Рози Люксембург; в колгоспах ім. Куйбишева, «Червоний партизан»,  профілакторіях в селах Добропілля, Ганнівка, школи в селище Святогорівка, дитячого дошкільного закладу та клубах в с. Завидо-Кудашеве та інші будівлі.
       Емілю Коломійцеву доводилось багато працювати з керівниками господарств: Шевелєвим М.В., Хаджиновим М.З., Соловйовим М.Х. та іншими. Успіхи будівельного колективу створювали його спеціалісти, робітники. Еміль Анатолійович вдячний багатьом з них за відданість будівельної справі, за професіоналізм і добросовісну працю. Заслуженого будівельника було присвоєно Проскуріну Івану Григоровичу.
      Значний внесок в становлення колективу внесли Фідіркін М.А.,Сидоренко О.Г., Петренко В.Г., Ярославцев О.Г.,  Рауткіна С.С., Зеленіна Л.В., Волошина Л.І. і багато інших. Добрий слід в душі залишила співпраця з спеціалістами районного рівня Марченко Володимиром Івановичем і Шаповаловим Миколою Дмитровичем.
        Болить  душа ветерана будівельної справи, коли бачить зруйновані об’єкти, радіє, коли інші будівлі витримали випробування часом і служать сільським дітям і жителям. Вірність своїй справі ветеран зберіг на довгі роки, він і сьогодні будучи приватним підприємцем, шукає шляхи здійснення ремонтних робіт на селі. Робота триває, тож життя продовжується.
       Добропільська районна рада вітає Заслуженого будівельника України Еміля Анатолійовича Коломійцева  з Днем Будівельника! Бажає міцного здоров’я, натхнення, добра і бажання служити Добропільському району.