неділя, 14 серпня 2016 р.

До дня працівників ветеринарної медицини



       
         «Лікар лікує людину, а ветеринарія – людство» – ці слова академіка Івана Павлова недарма стали крилатим виразом. Ветеринарний працівник – одна з найблагородніших, гуманних професій. У цю спеціальність людей призводить покликання, тому випадкових людей тут не буває.
        Історія ветеринарної служби Добропільського району розпочалася з моменту утворення самого району. Спочатку було створено державну службу, а при утворенні сільськогосподарських підприємств, було утворено і ветеринарну службу господарств району.
       За багаторічну історію ветеринарна служба Добропільщини виконала та і продовжує виконувати свої основні задачі – охорону території району від занесення збудників інфекційних хвороб тварин та птиці, проведення профілактичних діагностичних та лікувальних робіт, захист населення від хвороб, спільних для тварин і людей, здійснення державного нагляду та контролю за якістю та безпекою продукції тваринного та рослинного походження.
      Багато років  віддав  цій важливій справі Овчаров Володимир Олександрович. Довгі роки працює  в селі Криворіжжя Володимир Литвинов, в селі Золотий Колодязь – Тетяна Ткаченко, в Октябрському – Олексій Коненко. Районну ветеринарну лікарню очолює Валерій Тімохін.
  В цьому році на базі ветеринарної служби району  утворено  Держпродспоживслужбу, яка об′єднала в собі ветеринарну, санітарну, фітосанітарну служби та службу захисту прав споживачів. На нову службу покладено завдання - здійснювати контроль якості продукції від поля до столу. Зараз іде становлення нової служби, перші напрацювання, є досягнення і  помилки, але, в цілому спеціалісти виконують завдання, які покладені на них.
    Напередодні професійного свята – Дня працівника ветеринарної медицини хотілось би привітати всіх працівників служби району поетичними строками:
                                        Ветеринарам
Так повелось. Они лечили
От древности до наших дней
Животных всех, что приручили,
И, одновременно, людей.

Болеют все - не только люди, -
Любые: птица, рыба, зверь.
И если мы о том забудем,
Беда ворвется в нашу дверь.

Не понимая, что за сила,
Из-за которой скот падет,
Толпа молитвы возносила -
Необразован был народ.

Ветеринары не смирились
И побороли вечный страх.
Изучен ими каждый вирус -
Смертельный обезврежен враг.

Не все, конечно, в вашей власти,
Но ваши честные труды,
Старанье, знанья и участье
Дадут прекрасные плоды.

Призванье ваше благородно.
Нет на Земле сегодня мест,
Где незнаком Ваш труд свободный
И славный символ - синий крест.

Ветеринар за все в ответе.
Болезнь ошибок не простит.
Ведь он здоровье на планете
Самоотверженно хранит!