понеділок, 28 листопада 2016 р.

Громадське обговорення в Святогорівській селищній раді



  
   24-25 листопада в Святогорівській селищній раді пройшли громадське обговорення щодо об'єднання громад. До селищної ради надійшла пропозиція від Білозерськоі міської ради щодо створення об'єднаної територіальної громади разом з Нововодянською та Спаського-Михайлівською сільськими радами.
      24 листопада обговорювали пропозицію щодо об'єднання в Білозерську територіальну громаду в селах Новоукраінка, Нововікторівка та Копані. Всі мешканці цих населених пунктів дали згоду  щоб прийняти пропозицію  тому, що географічно вони знаходяться практично в межах міста Білозерське. У Вірівці більшість присутніх також підтримала пропозицію. Мешканців цікавило чи закриють дитячий садок та будинок культури, яке буде транспортне сполучення  та чи буде у Вірівці староста.
      В Святогорівці обговорення проходило бурхливо. Громада  цікавилася чому пропозицію про об'єднання не надало місто Добропілля. Більшість висловлювалася про те, що Святогорівка більш інтегрована в  місто Добропілля. Людей хвилювало питання надання медичної допомоги , якщо вони підуть в іншу громаду, а також чи понизиться ступінь школи після об'єднання . Більшістю голосів було прийнято рішення не приймати пропозицію Білозерськоі міської ради щодо об'єднання. Тепер рішення за депутатами.