вівторок, 31 січня 2017 р.

26,9 млн. гривень до бюджету за рахунок розстрочок



           Як повідомила начальник відділу погашення боргу Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області Маже І.Я. в 2016 році було надано 37 розстрочень грошових зобов’язань (податкового боргу) платникам м. Добропілля та Олександрівського району. В результаті чого бюджет отримав 26,9 млн. гривень.

          З 01.01.2017 Законом № 1797 були внесені зміни до Податкового кодексу, однією із новацій якого є започаткування реєстру заяв про розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу), який буде знаходитись у відкритому доступі на офіційному веб-порталі ДФС України та щоденно оновлюватись. Повноваження щодо затвердження порядку ведення та форма реєстру заяв покладено на Мінфін України.
         Маже І.Я.нагадала про «Електронний кабінет платника» та його переваги: маючи електронний цифровий підпис платник має можливість перевірити наявність податкового боргу з власного комп’ютера, переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом по всіх відкритих інтегрованих картках, зокрема інформацію про податковий борг у розрізі податків належних до сплати на задану дату та нарахування платежів до кінця поточного року, без витрати часу на відвідування податкових органів.