четвер, 30 березня 2017 р.

З початку року правоохоронці зупинили на дорогах Добропілля та Добропільського району 22 п’яних водія



   За три місяці поточного року на автошляхах Добропільщини поліцейські виявили більш ніж 260 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найпоширеніших правопорушень - є порушення проїзду пішохідних і залізничних переходів. Однак, найбільшою небезпеку для всіх учасників дорожнього руху залишаються п’яні водії.
   Цілодобово поліцейські, які забезпечують контроль за дорожнім рухом, патрулюють автошляхи  Добропілля та Добропільського району. Правоохоронці попереджають, виявляють та припиняють грубі, аварійно-небезпечні порушення Правил дорожнього руху, проводять профілактично - роз’яснювальну роботу із водіями та пішоходами.

   Так, з початку року співробітниками Добропільського відділення поліції задокументовано понад 260 порушень Правил дорожнього руху, кожне дванадцяте з яких – керування транспортним засобом у нетверезому стані.
     Наразі, всі горе-водії відсторонені від права керування транспортними засобами та притягнуті до адміністративної відповідальності за ст.130 «Керування транспортним засобом особами в стані наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» КУпАП.
Взагалі за 3 місяці цього року на дорогах Добропільського району сталося 43 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 18 осіб дістали тілесні ушкодження.
Слід відмітити, що на порушників навіть не впливає збільшення штрафу за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Адже згідно із законом, за це порушення передбачено штраф у розмірі 10 200 гривень і позбавлення права керування транспортними засобами на один рік. Повторне вчинення цих порушень передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк до трьох років.
   За вказаний період накладено штрафів на суму понад  58 тисяч гривень. З них вже виплатили 36 тисяч гривень. І все одно штрафи залишаються не проблемою для водіїв. Деякі і далі продовжують порушувати встановлені правила.
   Шановні громадяни! Співробітники Добропільського відділення поліції звертаються до водіїв транспортних засобів та пішоходів – дотримуйтесь правил поведінки на дорозі і будьте обережними, цим Ви можете зберегти своє життя та здоров’я.