суботу, 1 квітня 2017 р.

Стартує місячник добровільної здачі зброї




     Правоохоронці Донеччини повідомляють, що місячник триватиме з 1 по 30 квітня 2017 року. Громадянам, які добровільно здали незареєстровану зброю, боєприпаси та вибухові речовини гарантується звільнення від кримінальній відповідальності.
   Місячник проводиться з метою виведення з обігу зброї, боєприпасів, вибухівки та інших небезпечних предметів, які незаконно зберігаються.
   Необхідно пам’ятати, що зберігання зброї без дозвільних документів це не тільки кримінальне правопорушення, але і небезпека для оточуючих.
  Відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена частиною 1 статті 263 Кримінального Кодексу України та тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.
   В той же час, згідно третьої частини статті - особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.
    Громадяни, які мають у незаконному володінні мисливську, нарізну та гладкоствольну зброю у вищевказаний період мають можливість звернутися в дозвільну систему за місцем проживання та зареєструвати її в передбаченому законом порядку, при цьому вони звільняються від кримінальної відповідальності.
    Нагадуємо, що отримати додаткову інформацію ви можете у місцевих відділах поліції або за телефоном 102.