неділя, 9 квітня 2017 р.

Шановні жителі Добропільського району



   Весняним днем, коли дерева наливаються соками, розквітають, набираються життєвої сили, ми святкуємо велике християнське свято — Вербну неділю. У цей день ми вшановуємо в’їзд Господа Ісуса у Єрусалим, якого мешканці вітали, як свого Царя галузками пальмових гілок, які і символізує верба в Україні. На згадку про цю подію люди ідуть до церкви з гілочками верби, яка починає першою зеленіти.

    Вербна неділя — ознака приходу весни, нових сподівань та надії. Крім того, це ще один привід для нас замислитися бодай на мить і оцінити свої вчинки, звернутися до Господа з молитвою, побажати всього найкращого нашим друзям та рідним.
   А за Вербною неділею іде Страсний тиждень. Це ще одна можливість глибоко задуматися над тим, що ми робимо щодня. Ще одна можливість зробити себе кращими, як у нашій повсякденній роботі, так і у відносинах між собою.
   Нехай гілки верби, освячені в храмах, принесуть в кожну українську оселю Мир, щастя, любов і благополуччя, а всі добрі справи, зроблені вами в дні Великого Посту, повернуться сторицею.