понеділок, 31 липня 2017 р.

Потужне джерело натхнення



       Завершився візит делегації Добропільського району до Заліщицької районної ради.
Другий день перебування приніс зустріч з дітками, які відпочивали в оздоровчому таборі «Ромашка». Їм гості подарували книги. Вихователі табору, студенти педагогічного училища, на знак вдячності зробили маленький імпровізований концерт та заграли «Вітальну», якою зустрічають шановних гостей.

Екскурсія до Червоногородського замку, яку провів Нирківський сільський голова Іван Безушко справила неабияке враження. Запланована акція «Чисте джерело» пройшла біля Джуринського водоспаду. Це найбільший рівнинний водоспад України, його висота 16 метрів. Треба відзначити, що сміття практично не було. Неймовірні пейзажі, чистота навкруги не дозволяють і думати про те, що можна в такому місці смітити. Делегація Добропільського району відвідала Касперівське водосховище та Касперівську ГЕС, найпотужнішу гідроелектростанцію в Тернопільській області, яка розташована на річці Серет.
Несподіваним і приємним подарунком для гостей став чотиригодинний сплав по річці Дністер. Це дало змогу побачити колоритні пейзажі місцевого ландшафту, ознайомитися з історією Заліщицького краю і отримати величезне задоволення від спілкування з керівництвом району.
 В черговий раз дякуємо Програмі національних обмінів, яка дає змогу спілкуватися громадам, прокладати містки єднання між географічно протилежними регіонами України, вивчати досвід інших громад та втілювати побачене в своїх населених пунктах.
Основне, що ми побачили під час поїздки, це те, що в нас спільна мета: високо розвинута, єдина, процвітаюча країна – Україна. І разом повинні працювати на благо нашої держави.
Очільники сільських рад Добропільського району планують втілити в своїх громадах позитивний досвід сільських територій Заліщицького району.