пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

Міжнародний економічний форум



«Discover Dn.Ua» - міжнародний економічний форум під такою назвою відкрився на Донеччині, у Краматорську, на базі виробничо-виставкової зали ТОВ «Фурлендер віндтехнолоджі».

За словами голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського: «Це знакова подія для Донеччини: якщо у 2015, 2016 и частково 2017-го року ми як обласна влада зосереджували свою увагу на відбудові цього краю, то сьогодні, коли цей процес вже запущено, ми йдемо далі – розробили інтерактивну карту побудови європейської інфраструктури області.
Донеччина знана у світі перш за все як індустріальний регіон – 93 відсотки ВВП області належить крупним промисловим підприємствам – металургійним, машинобудівним, шахтам тощо, натомість малому бізнесу – всього 7%. Маємо намір принаймні трохи змінити розстановку сил, збільшити частку малого та середнього бізнесу в структурі ВВП області, диверсифікувати економіку.
Зараз триває пленарна сесія «Стратегія розвитку Донецької області до 2040 року». Як сказав мій перший заступник, Євген Вілінський, дискусія триває у форматі «без краваток», тому що «краватки іноді заважають мріяти». Натомість сьогодні це дуже важливо – мріяти, прогнозувати, яким буде наша країна й Донеччина як її невід’ємна частина у 2040 році, як зміняться технології, гаджети, мислення та життя людей. Приємно, що Донеччина першою в Україні розпочинає діалог на таку далеку перспективу.
Переконаний, що учасники форуму (який, до речі, триватиме протягом двох днів) зможуть помріяти, подискутувати й запропонувати моделі розвитку не лише Донеччини, а й усієї України, вписаної у контекст світової економіки».
Джерело: Донецька обдлдержадміністрація