четвер, 9 листопада 2017 р.

«За маленькою шкільною партою твориться народ»



    Творчість – це серце світу, душа, що творить дива! 
   Не смій її загубити! Знайди життєдайні слова!.. 
                                                                                       М.Сом 

    В. Сухомлинський стверджував, що за маленькою шкільною партою твориться народ. А творять його в першу чергу вчителі української мови та літератури. Саме таким педагогом є Блашнікова Олена Федорівна, яка в Шилівській ЗОШ І – ІІІ ступенів вже 26 років прищеплює дітям  любов до рідного слова, до літератури як джерела народної мудрості.

   Народилась Олена Федорівна  у маленькому селі Гуліве на Добропільщині. Зі шкільної парти закохалась у красу рідного слова, тому після закінчення школи вирішила здобути освіту філолога.  У 1991 році, закінчивши Луганський педагогічний інститут, повернулась до рідної школи, де працює і нині.
  Учитель залучає своїх вихованців до участі у шкільних, районних  олімпіадах, конкурсах , у яких її учні неодноразово були кращими.
  «Для того, щоб стати щасливим, треба творити завжди!». Саме таким є життєве кредо Олени Федорівни, адже вона співає, чудово вишиває.  Її «співоча» родина  постійно приймає участь у районних заходах.
      Кожен має знайти те, що до душі, що даруватиме радість собі та навколишнім. І Олена Федорівна знайшла. Її покликання – вишивка. Вже більш як 15 років вона залишається вірною своїй любові до рукотворної краси. Її роботи постійно експонуються на сільських, районних, обласних та міжрегіональних виставках народної творчості та викликають щире захоплення . Освоїла багато технік: від традиційних до сучасних. Олена Федорівна сказала, що вишиваний одяг – це стан душі, тому створює і створює нові образи.
  Отак і йде по життю Олена Федорівна, прикрашаючи життя своїми барвистими вишивками та дбаючи про збереження народних традицій.