середу, 27 грудня 2017 р.

За спеціальне використання природних ресурсів на Донеччині сплачено понад 553 мільйони гривень



Протягом січня-листопада 2017 року за використання природних багатств Донецької області – надр, водних ресурсів та лісів – надійшло понад 553,4 млн гривень. Сплачена цьогоріч сума так званих рентних платежів на 78 млн грн, або на 16%, перевищує минулорічні показники.

У загальній сумі надходжень найбільша доля припадає на рентну плату за користування надрами, що безумовно пов’язано зі специфікою регіону, а саме з вугільно-видобувною галуззю. Так, за одинадцять місяців 2017 року зведений бюджет  країни отримав 384,6 млн грн зазначеного податку.
На рентну плату за спеціальне використання води припадає близько 30% від загальних надходжень рентних платежів, або 165,7 млн гривень.
Найменше рентної плати надійшло до місцевих бюджетів області за спеціальне використання лісових ресурсів – 2,3 млн гривень.
У Головному управлінні ДФС у Донецькій області зазначають, що податкові надходження за використання природних багатств регіону є вагомим джерелом фінансування місцевих громад –  з початку року у місцевих бюджетах понад 185 млн грн сплачених рентних платежів. Саме тому, у своєчасній сплаті рентних платежів та повноті обліку усіх об’єктів оподаткування крім фіскальних органів зацікавлені і органи місцевого самоврядування.