пʼятниця, 16 березня 2018 р.

ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ НА КОНТРОЛІ

     Останнім часом питання врегулювання земельних відносин та питання забезпечення повноти надходження податків є пріоритетними в роботі районної влади. Багаточисельні зустрічі та наради керівництва району з землекористувачами сільських, селищної рад проводяться з метою інформування необхідності узаконення діяльності вихідців, які хочуть самостійно займатися обробітком своєї земельної ділянки та членів їх родини.

     Президент України Петро Порошенко ставить завдання перед органами виконавчої влади навести порядок у земельній сфері, дати можливість управляти земельними ресурсами місцевим громадам, прийняти антирейдерські запобіжності, усунути проблеми подвійної реєстрації оренди землі та стимулювати діяльність дрібних фермерських господарств.
    Ось і 15 березня відбулася така консультативна зустріч за ініціативою Добропільської районної організації партії БПП «Солідарність», на якій були присутні голова Добропільської райдержадміністрації Дмитро Кірносов, перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Стебель, заступник начальника відділу в Добропільському районі ГУ Держгеокадастру в Донецькій області Сергій Зоц, начальник управління агропромислового розвитку Ольга Андрійченко, в.о. начальника Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області Іван Якунін, заступник голови районної ради, голова Добропільської районної організації партії БПП «Солідарність» Ірина Стрепоченко, голова постійної районної комісії з питань АПК, земельних відносин, екології, промисловості та раціонального використання природних ресурсів, директор ТОВ «ДСП» Віктор Шаров та землекористувачі.
   Віктор Шаров проінформував присутніх про те, що існує тенденція переходу власників земельних паїв до людей, які не є підприємцями. Це приводить до зменшення надходжень до місцевого та районного бюджетів. Підприємство ТОВ «ДСП» посідає перше місце по сплаті податків на 1 га.
   Підсумовуючи тему зустрічі, можна зазначити, що від спільних злагоджених дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, фіскальної служби залежить питання виявлення резервів наповнення дохідної частини бюджету, в результаті чого покращиться соціальна інфраструктура громад. А суб’єкти господарювання, які користуються земельною ділянкою, повинні належним чином узаконити свою діяльність.
Джерело: Добропільська райдержадміністрація.