четвер, 26 квітня 2018 р.

Участь у чарівному святі мистецтва


     Третій день перебування делегації Добропільського району на Покутті подарував незабутні враження і яскраві емоції. 21-22 квітня в Коломиї проходив ХІ Всеукраїнський відкритий фольклорний фестиваль «Писанка». З 2007 року щорічно місто Коломия на два дні стає місцем, де можна доторкнутися до справжнього й неповторного, напоєного небесною енергетикою українського духу. На фестиваль зібралися майстри писанкарства не лише з України, а й з-за кордону. Багатою і колоритною була виставка-продаж різних видів декоративно- ужиткового мистецтва: лозоплетіння, вишивки, ткацтва, гончарства, килимарства, різьбярства, бондарства, національного одягу, художніх виробів зі шкіри, бісеру та продуктів харчування.
  Метою і завданням фестивалю «Писанка» є: збереження і примноження національних традицій народного мистецтва писанкового розпису, популяризація технік і шкіл, творчих стилів і новітніх методик, підтримка обдарованих дітей та юнацтва, популяризація писанки як національного символу Великоднього районного дійства; ознайомлення з традиціями писанкарства різних регіонів України, Європи та світу.
  Два дні на сцені виступали художні колективи. Приємно було зустріти земляків з Покровська, які привезли на фестиваль два творчих колектива: театр-майстерня «Дукач» і народний театр пісень «Златиця».
   Делегація Добропільського району взяла участь у традиційній святковій ході. Голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна під час свого виступу привітала всіх учасників фестивалю та побажала творчих успіхів і надбань, миру в нашій Україні та подякувала очільникам міста та району за гостинність.
  Фестиваль «Писанка» зібрав офіційні делегації не лише з різних регіонів України, а й з Польщі, Молдови, Румунії, Словаччини та Естонії. Дякуємо голові Коломийської районної ради Роману Дячуку за можливість доторкнутися до високодуховної національної культури, за теплий прийом, за організацію зустрічей з цікавими людьми, за отриманий досвід і підписання меморандуму про подальшу співпрацю. А також велика подяка раднику голови Коломийської районної ради Дмитру Самуляку за приділений час, за супровід, за можливість ознайомитися з прекрасною Коломийщиною і виконати всі заплановані заходи триденного візиту в рамках Програми національних обмінів.