вівторок, 10 квітня 2018 р.

Як працюють дошкільні навчальні заклади району



                              ДНЗ "Теремок"

       Відлік життя людини починається з дня народження, а плин самостійного життя бере початок із тієї миті, коли безпорадного малюка тримають дбайливі виховательські руки, що з часом стають такими ж рідними, як і материнські. Дитячий садок- це перша пристань життєвої ріки, перші успіхи і перемоги, образи і прикрощі…
            Шість років перед маленькими ганнівчанами відкриті двері дошкільного навчального закладу «Теремок» в чудову країну казок, ігор та знань. Відродження дитячого садка відбулося  у квітні 2012 року. У закладі функціонує  2 різновікові групи, кількісний склад дитячого колективу становить 35 вихованців. Впродовж 5-ти років дошкільний навчальний заклад очолює Єжижанська Олена Анатоліївна. Колектив ДНЗ з повагою ставиться до кожної дитини, її уподобань,  адже у цьому садочку панує атмосфера тепла та довіри, постійного інтересу і щирої приязні. Вся робота колективу дошкільного навчального закладу спрямована на створення умов для повноцінного виховання, навчання та розвитку дітей, їх комфортного перебування у садочку, надання їм якісних освітніх послуг, зміцнення здоровя дітей, формування національно-свідомої особистості, виховання поваги та інтересу до культурних надбань українського народу.

            Весело живуть малюки у дитячому садку. Протягом дня дітлахи мають змогу не лише навчатися, а й розважатися, відпочивати. Багато цікавих свят, лялькових вистав готують вихователі разом зі своїми вихованцями. Діти ліплять, малюють, виготовляють аплікації, співають, танцюють, граються, фантазують, створюють власний світ.
            Вихованці ДНЗ «Теремок» постійно приймають активну участь у всіх районних фестивалях, конкурсах:  «Міні-Мен», «Міні-Міс», «Дитинство співає», «Художня майстерня», «Чарівний пензлик», де неодноразово займали призові місця. Для реалізації поставлених завдань у закладі створені необхідні умови: затишні, естетично оформлені групові кімнати, обладнано ігрові куточки, заклад забезпечений необхідними меблями, іграшками, фізкультурно-спортивним інвентарем, гарне предметно-ігрове середовище. Облаштовано та впорядковано і територію садочка, де розміщено дитячі ігрові майданчики для кожної групи, великі стаціонарні тіньові навіси.  На належному рівні організовано  лікувально-профілактичну та оздоровчу роботу, в практиці використовуються нові форми і методи оздоровлення дітей.    
                 Дитячий садок - це той світ, в якому дитина живе у найважливіший період для свого розвитку і від цього залежить не тільки її майбутнє, але й майбутнє родини і всієї країни.
            Дитинство-неповторний дивосвіт!