четвер, 26 квітня 2018 р.

Заходи до тижня цивільного захисту

       У сучасному світі людину оточує чимало небезпек: пожежі, технологічні аварії, надзвичайні ситуації природного характеру та інші. На жаль, мешканці Донеччини щодня стикаються також із небезпеками, пов'язаними зі військовими діями. Неможливо виключити і ймовірність терористичних актів. У таких умовах дуже важливо бути готовими реагувати на будь-яку екстрену ситуацію. Представники Служби порятунку прикладають для цього чимало зусиль, проводячи серед населення різноманітні заходи та акції.
      Зокрема, 25 квітня рятувальники 19 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області взяли участь у заходах «Тижня цивільного захисту», які відбулися в Ганнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.
     На початку заходу, рятувальники нагадали школярам як діяти у разі пожежі, а також правила мінної безпеки. Діти дізналися, які боєприпаси сьогодні можна виявити на території нашої області та чому вони є смертельно небезпечними. Фахівці Служби порятунку нагадали дітям головне правило: помітивши невідомий, підозрілий або вибухонебезпечний предмет - у жодному разі не можна його торкатися, переносити або розбирати. Про знахідку необхідно негайно повідомити за телефоном "101" або "102".
     Особливо повчальною та цікавою виявилася частина тренувань, пов'язана безпосередньо із загрозою виникнення пожежі. За легендою, в школі виникло займання. Всі учні були негайно евакуйовані адміністрацією освітнього закладу та співробітниками ДСНС. Потім дітям продемонстрували, як користуватися вогнегасником. Всі охочі мали змогу власноруч спробувати ним скористатися.
     Хлопчики та дівчата задавали багато питань, на які отримали грунтовні відповіді. Загалом, проведений захід викликав в учнів шквал позитивних емоцій. Адміністрація закладу подякувала фахівцям ДСНС за проведену роботу та висловила сподівання на подальшу співпрацю.