пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Навчальний семінар з секретарями

      26 квітня 2018 року у приміщенні Добропільського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції Донецької області начальником відділу Прокофієвою І.М. було проведено навчальний семінар з секретарями Ганнівської, Добропільської, Золотоколодязької, Нововодянської, Криворізької, Світлівської, Шахівської, Шилівської сільських та Святогорівської селищної рад з опрацювання законодавства щодо державної реєстрації актів цивільного стану.


  Крім того, на виконання плану заходів по реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» на квітень 2018 року секретарям було роздано буклети Міністерства юстиції як наочної інформації, а саме: «Пам’ятка для боржника», «Пам’ятка для стягувача», «МаскиШоуСтоп», «Отримуй аліменти», «Стоп насильство», «Путівник виконавчого провадження» та інформаційне видання «Юстиція відкрита для людей» (випуск № 4) для подальшого розміщення на інформаційних стендах сільських рад та розповсюдження серед населення.
    Також, під час семінару були обговорені проблемні питання, пов’язані з отриманням свідоцтв про народження, документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство осіб ромської меншини. У ході роботи позначені наміри щодо подальшої співпраці з вирішення проблемних питань та підвищення інформаційно-просвітницької обізнаності ромів з метою реалізації їх прав та законних інтересів.

 Джерело:  Добропільський РВ ДРАЦС Головного територіального управління юстиції Донецької області.