пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Як працюють дошкільні навчальні заклади району


                                                  ДНЗ «Оленка»                                    

    «Село … І серце відпочине, село на нашій Україні, неначе писанка село», - Так у свій час писав про нього Т.Г. Шевченко.
   Про наше село Новий Донбас Світлівської сільської ради можна теж сказати цими словами. І живуть тут прекрасні люди - трудівники, і народжують та виховують щасливих дітей, бо держава піклується про майбуття. А виховуються діти – дошкільнята у дитячому садочку з красивою назвою «Оленка».

  Довгий час дитячий дошкільний заклад у селі був проблемою, розміщувався він у пристосованому маленькому приміщенні, де могли розміститися 20 малят.
  Але небайдужим був до долі всього села і дітей в минулому директор радгоспу «Добропільський» Бусилко Іван Миколайович, який подбав про будівництво нового приміщення для дітлахів. Дитячий заклад на 45 місць!!!. Раділи всі жителі. Просторі світлі приміщення, сучасне обладнання, прекрасні умови для виховання – таким є наш дитячий садок і нині, бо дбає про нього сільський голова Колосов Валентин Валентинович, турбується педагогічний колектив і його завідувач Заблуда Ольга Володимирівна.
  І понад 32 роки, кожен день, привітно, з посмішкою зустрічає вихователь Москаль Надія Степанівна своїх вихованців, а також усі працівники дитячого закладу, ведуть заняття виховуючи у дітей любов до свого рідного села, батьків. Несуть дітям у їх маленькі серця добро, повагу,чуйність. А для цього у садочку є все необхідне. Нещодавно придбано меблі, килими, поліпшено матеріально – технічну базу. Діти ростуть і виховуються в садочку на радість батькам, рідній землі. Великі зусилля докладає колектив садочка «Оленка» для цього, бо знають що діти – наше майбутнє.
   Дитячий заклад № 15 «Оленка» працює з морально - етичного напрямку. Переступивши поріг до приміщення та завітавши до світлої, теплої, затишної групи відразу відзначиш багаторічний період плідної педагогічної діяльності в дошкільному навчальному закладі. Вся робота колективу дошкільного навчального закладу спрямована на створення умов для повноцінного виховання, навчання та розвитку дітей, їх комфортного перебування в садочку, надання їм якісних освітніх послуг, зміцнення здоров’я дітей, виховання поваги та інтересу до культурних надбань українського народу формування національносвідомої особистості.
   В закладі також є спортивний зал, де проводяться спортивні заняття, свята та інші заходи. В садочку дуже багато квітів за якими діти самі доглядають, також є фіто – бар «Росинка», де діти в зимовий час вживають духмяні чаї та приймають інгаляції з лікувальних масел для дихальних шляхів. В дитячому садку є багато куточків: «Хліб всьому голова», «Наші обереги», «Світлиця», вихователі прививають дітям інтерес до народних традицій, любов до рідної землі.
   Багато цікавих свят готують вихователі зі своїми вихованцями: Новорічні свята, День матері, Осіння казка та інші. Діти ліплять, малюють, виготовляють аплікації. Вихованці ДНЗ №15 «Оленка» та працівники садка постійно приймають участь в житті села, беруть участь у святі «День села», виступають на День Перемоги біля пам’ятника невідомого солдата, відвідують людей похилого віку.
   Активну участь діти приймають у всіх районних фестивалях: «Дитинство співає», «Міні - мен.», «Міні - міс», «Чарівні фарби» де займали неодноразово призові місця. В районному конкурсі «Hand made» на кращу новорічну іграшку зайняли 2 місце.
   За період своєї роботи дошкільний навчальний заклад випустив понад 270 випускників. Багато з них уже переступають поріг дитячого садка зі своїми дітками. Ведуть їх до своїх вихователів бо знають, їхні діти будуть знаходитись в атмосфері радості, щастя, любові.
  Дитячий заклад працює на дитину – щасливе його дитинство.