четвер, 31 травня 2018 р.

За ініціативи фіскалів проведено спільне засідання «круглого столу» на тему: «Легалізація заробітної плати: соціальний та податковий аспект»


    Днями за ініціативи Добропільського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькі області було проведено «круглий стіл» з суб’єктами підприємницької діяльності за участі представників Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області, Добропільського міського центру зайнятості та представників Управління з питань праці Головного Управління Держпраці у Донецькій області. Зустріч відбулася в приміщенні Добропільського міського центру зайнятості.
   На порядку денному було обговорення питання щодо легалізації трудових відносин та дотримання вимог чинного законодавства з оплати праці.
    На початку зустрічі Марія Шаповалова, заступник начальника Добропільського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області, зауважила, що одним з пріоритетних напрямків роботи фіскалів є контроль за дотриманням працедавцями трудового законодавства, тобто своєчасна та в повному обсязі виплата заробітної плати та боротьба з виплатами «в конвертах».
    Було акцентовано увагу, що легалізація заробітної плати – загальна проблема всіх державних органів, тому і вирішувати її слід спільними зусиллями. Отже, для покращення ситуації на ринку праці при Добропільській міській раді створена та працює робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. До складу робочої групи входять представники місцевої державної адміністрації, Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області, Добропільського міського центру зайнятості, Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області та представники інших інстанцій.
    Наприкінці зустрічі платникам податків були надані ґрунтовні роз’яснення на запитання, що виникли у них під час заходу.
  Використання нелегальних трудових відносин призводить до ненадходжень податків до місцевих бюджетів, які б направлялись на добробут міста, його соціально-економічний розвиток та до виникнення соціальних проблем, і їх необхідно вирішувати спільними зусиллями – підсумували учасники «круглого столу».

Джерело: Покровсько-Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області.