понеділок, 11 червня 2018 р.

Активна співпраця Добропільського районного ЦЕНТУМу з пришкільними таборами району

    З 1 червня у школах Добропільського району розпочали свою роботу пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей.
    Педагогічний колектив Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді традиційно приймає участь у роботі таборів спільно з вихователями.
    При організації роботи з дітьми у пришкільних таборах поставлена мета: відпочинок дітей, шляхом залучення їх до екологічно грамотного поводження в природі, розвиток у дітей пізнавального інтересу до рослинного і тваринного світу, прищеплення любові учнів до рідної природи через конкурси, вікторини, ігри.

   7 та 8 червня 2018 року охоплено Золотоколодязянську ЗОШ І-ІІІ ст. табір «Веселка», Нововодянську ЗОШ І-ІІ ст. табір «Світанок».
     Педагоги ЦЕНТУМ для вихованців таборів влаштували палітру інтелектуальних розваг. Діти взяли участь у еко-квесті, де розгадували завдання і головоломки, загадки про рослинний і тваринний світ, робили малюнки на природоохоронну тематику. Вихованці з азартом просуваючись від однієї екологічної станції до іншої із спортивним настроєм прагнули перемоги.
     Директор центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Микола Іванов, провів майстер-класи для дітей: «Методи розмноження хвойних рослин - черенками»
     Слід зазначити, що проведені заходи сприяли формуванню у дітей основ екологічної культури, правильному ставленню дітей до навколишньої природи, а також підвищенню освітньої мотивації, формуванню дослідницьких навичок та самореалізації дітей.