пʼятницю, 8 червня 2018 р.

ПРИСТАЛЬНА УВАГА – ПРОБЛЕМАМ ЗАЙНЯТОСТІ СІЛЬСЬКОГО НАСЕЛЕННЯ


                      НОВИНИ ІЗ СЕСІЙНОЇ ЗАЛИ
    
        Питання зайнятості сільського населення нині є дуже актуальним.
      Про це говорили на 26 черговій сесії Добропільської районної ради під час обговорення Програми зайнятості населення Добропільського району на 2018 – 2020 роки, яку увазі депутатів було представлено директором Добропільського міського центру зайнятості Вікторією Бугаєць.
      Перетворення служби зайнятості в сервісну установу сприятиме підвищенню якості соціальних послуг, забезпечить їх широку доступність та поінформованість клієнтів, покращить співпрацю із соціальними партнерами, сприятиме працевлаштуванню на постійні та тимчасові робочі місця особам, які перебувають на обліку служби зайнятості.
       На теперішній час існує проблема дефіциту кадрів, якісної робочої сили, і в цих умовах підвищується роль профорієнтаційної роботи у формуванні кадрового складу підприємств. З метою підвищення соціального захисту безробітних необхідно сприяти зростанню обсягів професійного навчання під замовлення роботодавців, перспективну та поточну потребу ринку праці.
       Важливо для подальшого професійного самовизначення надавати комплексні профорієнтаційні послуги та проводити профорієнтаційні заходи серед учнів, випускників загальноосвітніх шкіл, населення з використанням сучасних інформаційних ресурсів, мобільних центрів інформування.

      Пріоритетним залишається стимулювання незайнятого сільського населення до самостійної зайнятості, сприяння розвитку малого та середнього підприємництва, щоб, в першу чергу, молодь могла мати змогу реалізувати свої здібності за місцем проживання.
      На теперішній час додаткової уваги потребує сприяння працевлаштуванню учасників антитерористичної операції, внутрішньо перемішених осіб, інвалідів. Досягнення позитивної динаміки у вирішенні проблем зайнятості цієї категорії громадян планується досягти завдяки адресному підходу при наданні соціальних послуг громадянам та залучення до співпраці соціальних партнерів.
      Програмою передбачено заходи, виконання яких сприятиме підвищенню рівня зайнятості сільського населення, розвитку підприємницьких ініціатив, посиленню мотивації до офіційного працевлаштування, підвищенню якості робочої сили, що дозволить протягом 2018-2020 років:
    - забезпечити роботою за сприяння служби зайнятості не менше 720 осіб, у тому числі 570 зареєстрованих безробітних;
   - організувати професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації не менше 412 безробітних;
   - залучити до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру не менше 830 осіб.
   - охопити профорієнтаційними послугами не менше 2,8 тис. громадян, в тому числі 1,1 тис. учнівської та студентської молоді.
    Очікується, що протягом 2018 - 2020 років кількість зайнятого в усіх сферах діяльності населення буде поступово зростати за рахунок створення нових робочих місць на підприємствах, легалізації зайнятості населення, збільшення кількості зареєстрованих суб’єктів підприємницької діяльності.
   Протягом 2018-2020 року планується створити 372 нових робочих місця.
   Детальніше за посиланням: