вівторок, 26 червня 2018 р.

Пожежна безпека під час святкових днів!

           За декілька днів на нас чекають довго очікувані вихідні дні, а саме святкування Дня Конституції України. Всі жителі району та міста із задоволенням поїдуть на природу для відпочинку. Але слід пам’ятати, що байдужість та безвідповідальність любителів відпочинку на природі нерідко призводить до лісових та степових пожеж, які завдають значної шкоди лісу та довкіллю загалом.
      Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги та присадибні території. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й казати – лік може йти на мільйони. Величезної шкоди пожежі завдають фауні – гинуть птахи та звірі.
      У зв’язку з цим, 19 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області звертає увагу громадян на необхідність суворого дотримання правил перебування в екосистемах.
     Шановні громадяни, щоб уникнути пожеж на відкритих територіях, неухильно дотримуйтесь наступних правил:
– не розводьте багать у екосистемах, окрім призначених для вогнищ місць;
– намагайтесь не палити в екосистемах, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;
– ні в якому разі не випалюйте суху рослинність на землях лісового фонду, на землях природно-заповідного фонду, та на господарських землях, які знаходяться поруч із лісом;
– не створюйте смітники в екосистемі, тим більше, не підпалюйте їх;
– по закінченню відпочинку приберіть після себе побутові відходи.

За інформацією 19-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області.