вівторок, 5 червня 2018 р.

Другий день перебування на семінарі з обміну досвідом «Кращі практики місцевого самоврядування у сфері підзвітності та прозорості місцевого самоврядування»


    Другий день перебування голови Добропільської районної ради Тамари Бєлянкіної на семінарі з обміну досвідом «Кращі практики місцевого самоврядування у сфері підзвітності та прозорості місцевого самоврядування» в Івано - Франківську розпочався з привітання  гостей міським головою Русланом  Марцінків.  
    Він презентував програму розвитку міста. Головна мета влади міста - створення комфортних умов для проживання, розвиненої та доступної інфраструктури. Івано-Франківськ - є містом відкритої влади та сучасного управління. Тут вважають, що інвестиції не прийдуть туди, де люди незадоволені рівнем життя.
   З великим зацікавленням учасники слухали кращі практики місцевого самоврядування, які презентували переможці конкурсу. Заслуговує уваги впровадження медичної електронної картки, яке крім поліпшення надання медичних послуг додатково надало змогу вирішити питання компенсації пільгових перевезень.
     Із зацікавленням слухали про "бюджети участі", які все більше запроваджуються в громадах. Доповідачі відзначали, що завдяки такому методу фінансування, активність населення значно підвищується. Тому кожного року влада збільшує суму коштів на такий бюджет.
   Корисний досвід колег доповнився позитивними емоціями від пішохідної екскурсії містом.
Учасники семінару змогли побачити перетворення задля людей.