вівторок, 31 липня 2018 р.

Хроніка обласних новин

   Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні презентували два свої проекти стосовно Бахмутської лікарні та КПВВ.
    Перший зорієнтований на створенні відділення екстреної невідкладної медичної допомоги з пайовим фінансуванням від МКЧХ. Він полягає у підтримці будівництва та створення структури реанімації та реабілітації в надзвичайних ситуаціях в КЗОЗ «Бахмутська ЦРЛ», дотримуючись принципів, викладених в керівництві з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров’я. Задумане планують реалізувати до 2020 року та витратити на нього 2 мільйони швейцарських франків.

    Реалізація проекту стосовно КПВВ передбачає створення сприятливих умов для громадян, які перетинають пропускні пункти, а саме планується створення модулю пункту обігріву та охолодження, біотуалетів, вбиралень та автобусних зупинок.
    Про це на зустрічі голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця з представниками Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні заявив Голова Делегації Червоного Хреста в Україні пан Алан Ешліманн. Участь у заході також взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.
    Очільник області Олександр Куць відзначив вагомий внесок МКЧХ у покращення гуманітарної ситуації області.
    «Протягом багатьох років Донецька ОДА співпрацює з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста. Разом ми реалізуємо проекти, спрямовані на покращення життя мешканців області та повернення мирного життя на Донеччину. Тому хочеться висловити величезну подяку нашим колегам, представникам Червоного Хреста, які всіма силами підтримують нас в такі тяжкі часи», – зауважив голова ДонОДА.
   Також у ході бесіди обговорили питання загальної гуманітарної ситуації в Донецькій області, детально зупинилися проблемах з водопостачанням села Тарамчук, поточній ситуації з дорожнім покриттям між селами Сопине та Бердянське, на ситуації з газопроводом у місті Курахове та газопостачанням до Мар’їнки. Зокрема, увагу також приділили проблемі відновлення будинків в Авдіївці бригадами ДСНС.

Джерело:Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.