середа, 25 липня 2018 р.

Хроніка обласних новин

   24 липня 2018 року у місті Краматорськ відбулася робоча зустріч заступника керівника Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза з делегацією Товариства Червоного Хреста України. Під час зустрічі були обговорені потреби населення Донецької області, що постраждали в наслідок конфлікту на Сході України, а також підтримка облдержадміністрацією розвитку волонтерства в Донецькій області. Заступник очільника області Ігор Стокоз подякував представникам Товариства Червоного Хреста України за підтримку та висловив сподівання щодо подальшої співпраці.

     Нагадаємо, Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) є неупередженою, нейтральною та незалежною організацією, надзвичайна гуманітарна місія якої полягає у захисті життя і гідності жертв збройних конфліктів та в інших ситуаціях, пов’язаних з насильством, а також наданні допомоги. Третина діяльності МКЧХ здійснюється у співпраці з національним товариствами.
       Товариство Червоного Хреста України – самостійна громадська структура, утворена у 1918 році. Метою його діяльності є захист життя людини, попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій, надання допомоги медичній служб Збройних Сил і органам охорони здоров’я, утвердження ідеалів миру, добра і милосердя. Під опікою організацій Товариства перебувають найуразливіші категорії населення: одинокі малозабезпечені непрацездатні громадяни похилого віку та інваліди, діти-сироти, багатодітні сім’ї, особи, що постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій, біженці.
Джерело:  Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації.